Holistische reiki behandelingen

Energetische behandeling.


“Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.


In het holistische wereldbeeld hebben alle klachten een lichamelijke, geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dat zijn zowel angsten als verdriet en allerlei onverwerkte gebeurtenissen. Reiki accepteert al deze oorzaken niet als negatief maar als een deel van onszelf. Dat zorgt ervoor dat lichamelijke en geestelijke problemen afnemen of zelfs volledig verdwijnen.
Deze energie brengt het zelfgenezend vermogen van de mens op gang. Het stelt ons in staat om, door het laten stromen van de universele levensenergie, ons innerlijke zelf en ons uiterlijk gedrag in harmonie met elkaar te brengen. Het pakt ook oorzaken aan.
Energie heelt met andere woorden de volledige mens. Dat doet het door niet de symptomen maar de oorzaken van de klachten aan te pakken. Op die manier wordt de aandoening genezen of alvast de symptomen ervan verzacht.

De behandeling kan er op opgericht zijn om weggestopte emoties toe te laten helen, waardoor een ook weer een stukje van jezelf heelt. Door wat we vroeger in onze kinderjaren hebben geleerd, reageren we nu op een bepaalde manier op bepaalde situaties. Door deze mechanismen kunnen er blokkades op treden in jou energieveld en energiesysteem. Iedere persoon maakt zijn eigen dingen mee en reageert hierop, op zijn eigen manier. Doordat emoties, ervaringen in bepaalde delen van je lichaam kunnen gaan vastzitten kun je blokkades in je lichaam krijgen, hierdoor kan je energie niet optimaal doorstromen, uiteindelijk kan dit ook gaan resulteren in fysieke klachten.


Op dit moment word er veel van ons gevraagd in het drukke leven, we gaan maar door en vergeten hierbij voor onszelf te zorgen en te voelen/ kijken hoe we ons echt voelen. Onverwerkte emoties blijven op de achtergrond aanwezig, soms komen ze wat meer naar de voorgrond, maar dat gevoel maakt je angstig en bang. Zo snel als je gevoelens op spelen of opkomen, zo snel worden ze ook weer verdrongen. Door je gevoelens toe te laten, kun je ze er laten zijn en daarna ook loslaten. Deze onverwekte gevoelens/ emoties worden ergens in ons lichaam opgeslagen en als je naar binnen gaat kun je dit ook op bepaalde plekken  voelen in je lijf. Bijvoorbeeld een druk op je borst, of dat het lijkt of je keel wordt dicht geknepen. Dit zij allemaal tekenen van onverwerkte emoties.

Tijd voor jezelf nemen is vaak ook lastig en ontspanning is belangrijk.  Een Reiki/ energetische behandeling geeft je ontspanning en hierbij werk je ook nog aan jezelf. Kortom een cadeautje aan jezelf.

Vertrouwen als sleutelwoord.
Het enige wat  van je verwacht wordt is vertrouwen in de universele energie. Er gebeurt nooit meer dan we op dat moment aankunnen, dat is het mooie van elke behandeling. 


Behandeling bij kinderen.


Kinderen zijn puur en enthousiast en kijken vol bewondering naar de wereld om hun heen, naar mate ze ouder worden raken deze eigenschapppen vaak op de achtergrond en leren ze om in de huidige samenleving stand te houden. Hierdoor verliezen ze een stukje van hun eigen ik en kunnen hier in het dagelijks leven last van krijgen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn onrust, slapen slecht, kunnen zich niet concentreren, hun hoofd zit vol, boze buien, of juist terug trekken, faalangst, onzekerheid. Dit zijn enkele voorbeelden waar ze last van kunnen hebben. We hebben als mens allemaal ons energiesysteem. Dit bestaat uit een fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel niveau. Alle niveau's hangen met elkaar samen en als een van deze niveau's uit balans is merk je dat in je hele systeem. Kinderen moeten op hun jonge leeftijd al veel leren in de huidige samenleving, er wordt heel veel van ze gevraagd. Het kan zijn dat hun systeem dit niet aan kan en raken herdoor min of meer uit balans. Kinderen staan (on)bewust ook open voor energetische behandelingen, ze kunnen zich hier helemaal aan over geven. Door ze een behandeling te geven, word hun systeem weer in balans gebracht en hierdoor zullen ze ook weer lekkerder in vel zitten. De behandelingen die ik geef zijn intuitief. Dat wil zeggen dat ik op het moment zelf pas weet wat ik ga doen als ik een behandeling ga geven. Er zijn verschillende technieken die ik kan gebruiken. Ik voel/ weet op dat moment wat het beste is voor het kind en behandel hem of haar op dat punt. 


Deze behandelingen die ik geef kunnen ook helpen bij kinderen met ADHD, Autsime, ADD, gedragsproblemen enz.

Ik neem de tijd voor ze en geef ze een moment voor hun zelf. In dit moment mogen ze helemaal zichzelf zijn en zich overgeven aan dat wat er op dat moment gebeurt. Ze hebben nog een heel leven voor zich, als ze in balans zijn voelen ze zich beter en kunnen ze ook beter functioneren. Zo zijn ze ook beter in staat om te leren en zich te ontwikkelen. 


Hoe ga ik te werk?
Tijdens de behandeling mag je op een behandeltafel gaan liggen, je kan ook zitten als je dit liever hebt. Je kleding kun je gewoon aanhouden. Fijn is om makkelijke en losse kleding te dragen, zodat je hier geen last van hebt tijdens de behandeling. Dat zorgt voor de onmisbare ontspanning en rust. Ik vraag van te voren of ik je mag aanraken, dit zal nooit op intieme plekken zijn. Dit geeft vaak net iets meer kracht. Maar wil je dit niet dan hou ik mijn handen boven het lichaam. De hele behandeling duurt ongeveer een uur, hierbij is het 15 minuten intake gesprek, daarna een behandeling van ongeveer 30 minuten. Na de behandeling zelf ongeveer 15 minuten nabespreking.


Prijzen.
Energetische behandeling  +/-1 uur                                                               € 40,00

Energetische behandeling op afstand                                                            € 25,00

Energetische behandeling 40-45 minuten kind t/m 16 jaar                        € 30,00

Energetische behandeling op afstand kind t/m 16 jaar                               € 17,50